Water bespaar tips

Besparen op je waterverbruik

Door klimaatverandering is het belangrijker dan ooit om bewust met water om te gaan.

Wil jij op een eenvoudige manier bijdragen aan een groenere wereld? Dan kun je eenvoudig en snel besparen op je waterverbruik. Gemiddeld verbruikt een persoon 120 liter water per dag. Daarvan is ruim 75 % voor douchen en toiletgebruik. De beste maar natuurlijk minst aantrekkelijke tip is om korter te douchen. Als iedereen in een gemiddeld huishouden één minuut korter onder de douche staat, bespaar je namelijk al 6000 liter water op jaarbasis.

In onze webshop kan je natuurlijk ook terecht voor hulpmiddelen die jou helpen bij het besparen van water.

Hulpmiddelen bij het besparen van water

  1. Een douchewekker;
    Wil je korter douchen? Zet dan de douche wekker. Na een aantal minuten gaat de wekker af en moet je de douche uitzetten. Want ongemerkt douche je langer dan noodzakelijk.
  2. Waterbesparende douchekop
    Bespaar tot wel 50% water met een waterbesparende douchekop. Veel mensen verwachten nog altijd een zachtere waterstraal met een waterbesparende douchekop, maar niets is minder waar. De waterdruk blijft gelijk of kan zelfs verbeteren! Je bespaart water en je ervaart geen verandering, dat is makkelijk besparen.
  3. Water besparende kraan Aerator
    Met een Aerator bespaar je water zonder dat dit ten koste gaat van je waterdruk en comfort. Je hoeft enkel de dop van je bestaande kraan te vervangen door een waterbesparende dop.